Viinilista

Savia Viva Familia Merlot Cabernet Franc

Alue: Penedès, Spain
Tämä rehevä espanjalainen viini tuo mieleen kypsät mustaherukat. Tuoksu on siis voimakkaan marjainen, minkä jälkeen esiin ryöpsähtää makuelämykset kirsikasta ja suklaasta. Tämä vahva viini sopii erityisesti riistan kyytipojaksi.

Clear Springs Cabernet Sauvignon Merlot

Alue: Western Cape, South Africa
Marjaisa ja reipas tuoksu antaa viitteitä kevyehkön mausteisesta viinistä. Ensimaku on kuitenkin tummempi ja syvempi, mitä tuoksu antaa odottaa. Hetken kuluttua aistit lämmintä vaniljaa ja muhkeaa pippuria sekä Afrikan savannien eksotiikkaa.

Marius Rouge by Michel Chapoutier

Alue: Languedoc, France
Tämä viini on runsas, hedelmäinen Grenachen ja Syrahin sekoitus, joka sopii hyvin kasvisruokiemme painikkeeksi. Ranskalainen eleganssi on todella nähtävissä tässä upeassa tuotoksessa, joka saa sinut hymyilemään nautinnosta.

Domaene Gobelsburg Zweigelt

Alue: Kamptal, Austria
Itävaltaa ei yleensä kehuta punaviinien suureksi maaksi, mutta tämän viinin kanssa sinun kannattaa olla hereillä. Luvassa on herkullinen nautinto kepeää ja rapsakkaa marjaisuutta, joka vivahtaa jonnekin punaviinimarjan ja karviaisen lähistölle.

Renzo Masi Chianti Riserva

Alue: Tuscany, Italy. Sangiovese, Colorino
Tämä hienosti kehittynyt, mausteinen ja luonteikas chianti luo mille tahansa illalliselle elegantin ja hienostuneen vaikutelman. Anna maun vietellä sinut kuin kyseessä olisi mikä tahansa italialainen keikari. Chianti luo upean taustan juustoisille ruuille.

Montes Alpha Syrah

Alue: Barossa Valley, Australia
Montes Alpha on syvä ja runsas, mausteiden ja luumun makuinen punaviini perinteisestä Rhônen lajikkeesta. Syrah on rypäle, joka jakaa mielipiteitä: joillekin se on aivan liian vahva, jotkut taas eivät voi kerran syrahia maistettuaan enää muita punaviinejä arvostaa. Kokeile itse ja päätä, kumpaan ryhmään kuulut.

Montes Basilica Syrah

Alue: Colchagua Valley, Chile. Syrah, Cabernet Sauvignon
Tämä chileläinen kukkanen on hieman samankaltainen syrah kuin edeltävä viini, mutta tässä versiossa Syrah-rypälettä on taitettu ripauksella Cabernet Sauvignonia. Lopputuloksena on elegantti kokonaisuus, joka runsaudestaan huolimatta onnistuu olemaan ryhdikäs kuin chileläinen sotamies juntan aikaan. Maista ja ihastu!

Amarone della Valpolicella Selezione Antonio Castagnedi

Alue: Veneto, Italy. Corvina, Rondinella, Croatina, Oseleta
Tässä viinissä on lisää täyteläisyyttä listallemme. Tämä mielenkiintoinen italialainen tuttavuus pitää sisällään myös kuivattuja rypäleitä, mikä antaa viinille makeahkon, herkullisen aromin. Tämä viini on oivallinen valinta jälkiruokaviiniksi.

Balbi Soprani Barolo

Alue: Piemonte, Italy
Tämä barolo sopii loistavasti pastojen ja risottojen kyytipojaksi. On harhaluulo, että kaikki italialaiset viinit sopisivat automaattisesti italialaisen ruuan kumppaniksi. Tämän viinin kanssa sääntö kuitenkin pätee mitä autuaammin.

M. Chapoutier Châteauneuf-du-Pape

Alue: Rhône, France. Grenache
Ranskalaisten nautintojen maine on varmasti lähtöisin alueiden viineistä, sillä tällä ikivanhalla maaperällä osataan edelleen tehdä yksiä maailman parhaista viineistä. Tämä erikoinen, suorastaan järkyttävän maistuva viini tuo tuoksullaan mieleen kirsikan, nahan ja rusinat. Sen jälkeen avautuva ensimaku lyö sinut ällikällä – voiko punaviini olla näin raikas? Maista itse.

Joseph Drouhin Bourgogne Chardonnay Laforet

Alue: Burgundy, France
Tämä upea chardonnay on pyöreän rehevä. Se tuo mieleen raikkaan kevätsateen ja sen jälkeisen tuoksun, kun kastuneet kukat levittävät tenhoaan ilmaan.

Kloster Eberbach Riesling Trocken

Alue: Rheingau, Germany
Tämä saksalainen ihanuus on alkumaultaan mineraalinen ja kovahko, mutta avautuu nopeasti maailmaasyleileväksi mausteiden kavalkadiksi.

Joseph Mellot Sancerre La Gravelière

Alue: Loire, France
Jos olet vailla jotain raikasta ja kirpeää esimerkiksi juustoisen kasvissalaatin rinnalle, on tämä viini loistokas valinta. Tuoksu tuo mieleen meren suolaisen raikkauden, mutta mausta avautuu portti kukkaiseen ja mineraalien täyttämään makusukellukseen.

Ravintolan muhkea pöytä