Viinikurssit

Tarjoamme monenlaisia viinikursseja jokaiselle mahdolliselle kohderyhmälle. Voit tulla meille maistelemaan esimerkiksi erilaisia punaviinejä tai keskittyä johonkin tiettyyn maantieteelliseen alueeseen tai vaikkapa rypäleeseen.

Järjestämme kursseja pienille sekä suurille ryhmille. Voit halutessasi tulla pitämään viini-illan vaikka vain kumppanisi kanssa, tai vaihtoehtoisesti tehdä viinimaistelusta ohjelmanumeron vaikkapa polttareihin tai syntymäpäiväjuhlille.

Viiniä voi maistella meidän tiloissamme, tai voimme vaihtoehtoisesti tulla järjestämään viini maistelemiseen tarkoitetun kurssin omiin tiloihisi tai esimerkiksi vuokraamaasi juhlatilaan. Räätälöimme viinikurssejä erittäin mielellämme asiakkaidemme tarpeita vastaaviksi, joten jos sinulla on jotain mielessä, ota ihmeessä yhteyttä!

Alla olemme esitelleet valikoiman useimmin järjestämistämme viinikursseista:

Viinimaistajan peruskurssi

Tällä kurssilla perehdymme viinin maistamisen alkeisiin. Opettelemme tunnistamaan tuoksuja ja makuja ja antamaan niille nimiä. Ensialkajan on usein vaikea edes kuvitella, miten joku voi maistaa viinissä vaikkapa satulanahkaa, tai miksi kissanpissa voi olla aivan hyväksyttävä ja positiivinen määre valkoviinissä. Tule mukaan kurssille ja opi nämäkin seikat!

Kurssilla käymme läpi perusasiat maistamisen ja haistamisen tekniikassa, ja testaamme kunkin osallistujan kyvyn nimetä eri makuja ja tuoksuja. Maistamme kolmea valkoviiniä sekä kolmea punaviiniä saadaksemme hyvän ja kattavan peruskäsityksen näiden molempien viinityyppien eroavaisuuksista sekä siitä makujen skaalasta, joka muutaman viinin välille voi jäädä. Tämän kurssin jälkeen osallistujat ovat avanneet oven aivan uuteen makujen ja aistien maailmaan saatuaan uudet työvälineet havaita ja nimetä kokemiaan ja havainnoimiaan asioita.

Syvenny punaviinien maailmaan

Tällä kurssilla otetaan askel syvemmälle punaviinien herkulliseen ja valtavan laajaan maailmaan. Maistelemme punaviinejä eri puolilta maailmaa sekä opettelemme erottamaan yleisimpien punaviinien valmistukseen käytettyjä rypäleitä. Analysoimme viinien väriä ja tuoksua ja maistelemme esimerkkiviinejä peräkkäin, jolloin samantyyppisten viinien eroavaisuudet on paljon helpompi tunnistaa. Opettelemme myös perusasiat eri punaviinityypeille sopivista laseista.

Tutustumme kurssilla myös viinin valmistuksen menetelmiin sekä muihin yksityiskohtiin, jotka antavat viineille omat, karaktääriset vivahteensa. Lisäksi käymme läpi eri viininviljelyyn käytettyjä alueita ja niiden perinteisiä ominaisuuksia, ja maistelun avulla todistamme nämä teoriat joko oikeiksi tai vääriksi.

Kurssin lopuksi voimme pitää leikkimielisen sokkokokeen, joka auttaa terävöittämään omia havaintokykyjä ja aisteja. Tällaisen testin jälkeen osallistujien on hivenen helpompaa tehdä esimerkiksi vaikutus muihin illallistajiin, kykenemällä tunnistamaan rypäleen ja kenties viini viljelykseen käytetyn alueen vain yhden siemauksen perusteella.

Valkoviinit tutuiksi

Tällä kurssilla syvennymme samalla tavalla valkoviinien uskomattoman laajaan maailmaan. Usein valkoviinejä pidetään jollain tavalla “helpompina” tai jopa vähäarvoisempina viineinä kuin punaviinejä. Kun tulet tälle kurssille huomaat, että asian laita ei totisesti ole näin.

Valkoviinikurssilla maistelemme viinejä eri puolilta maailmaa, ja opettelemme perusasiat maaperän vaikutuksesta saman rypäleen makuun. Totuushan on, että esimerkiksi ranskalainen ja uusiseelantilainen sauvigon blanc maistuvat täysin erilaisilta. Tämän kurssin jälkeen osaat tunnistaa esimerkiksi nämä viinit vain maun perusteella.

Lisäksi käymme läpi väriin ja tuoksuun liittyviä tekijöitä, ja opettelemme myös tunnistamaan tyypillisiä valkoviinistä löydettäviä makuja. Ja niitähän tulee löytymään, takuulla paljon enemmän kuin ikinä osasit kuvitellakaan.

Viinilaseja pöydällä

Kuohuviinit ja shampanjat

Kurssiemme kuningatar. Maistelemme peräkkäin useita shampanjoita ja kuohuviinejä, ja opettelemme erottamaan ne toisistaan rypäleen, kuplien, värin sekä maun vivahteiden perusteella.

Tällä kurssilla myös syvennymme kuohuviinien ja shampanjoiden valmistukseen oppiaksemme esimerkiksi sen, mitkä tekijät vaikuttavat kuplien kokoon ja voimakkutteen. Tämän kurssin jälkeen pystyt tunnistamaan viinin valmistustavan ainoastaan lasiin katsomalla!

Lisäksi pääsemme maistelemaan mitä upeampia makuelämyksiä peräjälkeen. Viimeisenä maistelemme Dom Perignon -shampanjaa (tai jotain muuta, jos jostain syystä kurssilaiset näin haluavat) ja päätämme näin kurssin erittäin juhlaviin tunnelmiin.